Loading...

Bawang Merah Bawang Putih SuDah 14 Tahun Berlalu, Ini Wajah Terkini REVALINA S. TEMAT Yang Anggun Berhijab!

Loading...

Bagi penggemar sinetron atau drama bersiri Indonesia Bawang Merah Bawang Putih yang pernah disiarkan pada tahun 2004, pastinya nama Revalina S. Temat yang membawakan watak Alya tidak asing lagi buat anda.

Setelah 14 tahun berlalu, penampilan Revalina yang kini berhijab pastinya mencuri perhatian peminatnya tak kira di Indonesia mahupun Malaysia. Bertambah manis dan cantik pula tu. Keputusan untuk berhijab dibuat oleh beliau selepas selesai menjalankan ibadah Umrah pada April 2017.

Walaupun sering mengenakan baju longgar dan tertutup, tapi Revalina membuktikan wanita berhijab juga boleh tampil stylish.

Gaya kasual dan ringkas menjadi fesyen kegemaran dalam kehidupan seharian beliau selain sering tampil dengan make up yang natural atau no make up-make up look.

Revalin yang kini berusia 32 tahun jarang muncul di kaca televisyen dan dilihat lebih fokus melayari kehidupan rumah tangga bersama suami, Rendy Aditya yang dibina pada tahun 2015.

Rumah tangga mereka juga diserikan dengan kehadiran anak sulung mereka Rihga Sadiwasakti Rabbani pada Januari 2016. Beliau lebih selesa untuk menikmati momen indah bersama keluarga kecilnya lagi-lagi apabila beliau kini hamil 6 bulan.

Tak apa lah, fokus dulu kepada keluarga dan jaga kandungan sehingga melahirkan nanti ya Revalina. Nanti bila anak-anak dah pandai berdikari, boleh la sambung semula kerjaya sebagai pelakon. Buat masa sekarang, biarkan peminat terus merindu.

Sumber gambar: instsgram Revalina Temat

Sumber:nona

Suatu ketika dahulu, sinetron Bawang Merah Bawang Putih dari Indonesa begitu popular di negara kita sehingga mencetuskan fenomena nya tersendiri. Jika dahulu kami sudah titipkan kisah mengenai si cilik Olivia yang kini sudah membesar menjadi remaja cantik, kali ini izinkan kami tunjukkan perkembangan terkini pelakon utama nya yang memegang watak Fendi, Dimaz Andrean.
Sinetron Bawang Merah Bawang Putih Naikkan Nama Dimaz

Nama Dimaz bukanlah asing dalam dunia hiburan di Indonesia. Bermula dengan dunia peragaaan seterusnya diangkat menjadi antara pelakon popular di sana. Selain sinetron ‘Dan’, antara sinetron yang menaikkan nama Dimaz sudah pastinya Bawang Merah Bawang Putih. Bukan sahaja di Indonesia, malah pelakon-pelakon sinetron ini pernah ‘turun’ ke Malaysia bagi bertemu peminat mereka.
Kini Berambut Panjang

14 tahun sudah berlalu, namun pelakon ini kekal diingati di kedua-dua negara. Jika sebelum ini, kita sudah terbiasa dengan penampilannya yang berambut pendek, kini dia tampil memberi kelainan! Kini pelakon itu lebih gemar membiarkan rambutnya panjang dan terurai.

Namun begitu menurut sumber, Dimaz sengaja memanjangkan rambutnya tuntutan wataknya dalam filem berjudul ‘El’ yang akan ditayangkan di negara itu tidak lama lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @PAYUNG VIDEO VIRAL untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Sumber:hangat.com

sumber

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here