Loading...

Lima Perkahwinan Personaliti Ini Paling Mendapat Tumpuan Untuk Tahun 2018

Loading...

Ini dia 5 perkahwinan yang paling mendapat tumpuan untuk tahun 2018.
1. Wedding of The Year, SM Faliq dan Chryseis Tan

PERNIKAHAN antara dua pewaris empayar perniagaan terbesar di negara ini iaitu SM Faliq Nasimuddin dan Chryseis Tan pada 2 Februari lalu menjadi antara perkahwinan yang paling mendapat perhatian ramai.

Pasangan ini disatukan dalam sebuah majlis tertutup di resort di Bukit Tinggi di Bentong, Pahang

Faliq merupakan anak keempat kepada pengasas Naza Group, Allahyarham Tan Sri SM Nasimuddin SM Amin manakala Chryseis pula adalah anak sulung kepada Tan Sri Vincent Tan Chee Yioun yang juga pengasas Berjaya Group,

Pasangan sepadan yang dikatakan mula berkawan ketika belajar di sekolah antarabangsa itu dilaporkan bertunang pada 2 Julai lalu apabila jejaka berusia 33 tahun itu melamar Chryseis, 30, ketika mereka berdua bercuti di Marrakesh.

Faliq merupakan Naib Pengerusi Eksekutif dan Pengarah Urusan Naza TTDI Sdn Bhd sementara Chryseis yang berkelulusan Ijazah Seni Liberal Kajian Antarabangsa di Universiti Waseda, Tokyo merupakan Ketua Pengawai Eksekutif Berjaya Times Square.
2. Pelamin viral Yunalis Zarai dan Adam Sinclair

Majlis pernikahan antara penyanyi Yunalis Zarai atau Yuna dan Adam Yousof Mohamed Sinclair, yang diadakan di Puncak Rimba, Bentong, Pahang pada 26 Januari 2018 telah menarik perhatian ramai.

Menerusi gambar yang dikongsi, majlis pernikahan itu bertemakan dalam taman dengan berlatarbelakangkan hutan semula jadi.

Selepas majlis pernikahan mereka diadakan, ramai pengusaha butik perkahwinan berkongsi bahawa ramai yang mahu mendapatkan hiasan pelamin seperti yang dibuat oleh Yuna.
3. Cristina Suzanne nikah rahsia

Pelakon berdarah kacukan Cristina Suzzane Stockstill telah mengejutkan peminatnya apabila mengumumkan sudah bernikah pada 31 Mac 2018.

Berita gembira itu diumumkan sendiri pelakon berusia 33 tahun ini menerusi akaun Instagramnya.

Difahamkan suami Cristina dikenali sebagai M Faiz Zakaria yang berasal dari Johor.
4. Datuk Adi Putra nikah semula

Selepas 10 bulan mengumumkan sudah tidak mempunyai apa-apa hubungan dengan kedua-dua bekas isterinya, pelakon Datuk Adi Putra mengejutkan ramai apabila mengumumkan sudah kembali menikahi bekas isterinya, Aida Yusof pada 18 Januari lalu.

Menerusi dua keping foto bersama Aida yang dimuat naik, Adi mengucapkan terima kasih kepada yang mendoakan jodoh mereka.

Adi dan Zuhaidah berkahwin buat kali pertama pada 14 April 2006 dan namun mereka tidak dikurniakan cahaya mata sebaliknya mempunyai anak angkat.

Pelakon itu kemudiannya berpoligami selepas menikahi Norshahida Dzolkifly, 34, pada 20 Jun 2016.
5. Datuk A. Aida pilih lelaki muda

Biarpun berdepan dengan kecaman dan pandangan serong segelintir netizen yang melihat aktor Ariff Aziz menikahi penerbit Datuk A. Aida kerana wang, namun ia tidak menghalang pasangan ini untuk disatukan pada 21 Julai lalu.

Dengan dua kali lafaz nikah, A. Aida akhirnya bergelar isteri kepada Ariff Aziz hanya selepas tiga bulan menjalinkan hubungan cinta.

Pasangan itu berkenalan sejak tiga tahun lalu ketika Ariff bekerjasama dalam projek drama di bawah produksi A. Aida namun ketika itu hubungan mereka sekadar profesional dan hanya mula rapat sejak tiga bulan lalu.

Ia adalah perkahwinan keempat buat A. Aida dan pertama kali untuk Ariff.

Sumber: Sinar Harian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here